СИБИРСКО ЗДРАВЕ ...и болестите нямат шанс...

КАРНИТРИН

Picture

    Мазнините са прекрасен източник на енергия и затова нашият организъм се запасява с енергия във вид на мазнини. Има обаче един проблем – те много лошо «горят». Този проблем прави почти всеки от нас заложник на излишното тегло. Ако ни потрябва енергия, то организмът ще „изгаря” за производството й всичко, което му е удобно – белтъчини, въглехидрати, но само не и «огнеупорните» мазнини. От друга страна, ако в организма се появи излишък на енергия, то той я преобразува и натрупва във вид на мазнини. И по такъв начин така любимите ни сладки въглехидрати, само след няколко часа се оказват трансформирани в мастна тъкан.

    Само по един начин може да се разкъса този порочен кръг – мазнините да станат горими и едновременно с това да се намали вероятността за превръщане на въглехидратите в мазнини. Удивителното е, че нашият организъм има такива възможности! Истината е, че за това се изисква наличието на специални биокатализатори. Всички те влизат в състава на «Карнитрин» - нов ферментен активатор на мастния обмен.

    Теобромини. Тези природни тонизиращи съединения на зеления чай ни помагат да преодолеем първия проблемен момент при изгарянето на мазнините – че те надеждно са съхранени в мастните клетки и да ги извадим оттам не е лесна задача. Теобромините активират адреналиновите рецептори на повърхността на мастните клетки, а на свой ред адреналинът разцепва мазнините и ги извежда в кръвта.

    Елеутерозиди. Тези биологично активни съединения на елеутерокока (сибирския жен-шен) повишават синтеза на ендорфините, които действат на мастните клетки аналогично на адреналина, т.е. предизвикват разцепването на мазнините и освобождаването им в кръвта. Елеутерозидите също така активизират бързото изгаряне на въглехидратите, като по този начин предотвратяват превръщането им в мазнини.

    L-карнитин. Тази аминокиселина ни помага да преодолеем втория проблемен момент - изгарянето на мазнините. Когато мазнините вече са попаднали в кръвта, те могат да проникнат в клетките, нуждаещи се от енергия. Вътре в клетките има специални «електростанции» - наречени митохондрии, в които мазнините изгарят с образуването на енергия. Но в обикновени условия големите мастни молекули не могат да се «промушат» през обвивката на митохондриите, а това означава, че не могат и да «изгорят». За това им е необходим «локомотив», който да ги «превози» подобно на движението на влака през тунел. Ролята на локомотива се изпълнява именно от L-карнитина.

Състав: природен липолитичен комплекс Карнивитал™ (екстракт от зелен чай, L-карнитин тартрат, аскорбинова киселина), екстракт от елеутерокок (сибирски жен-шен).


Опаковка: 60 капсули
                                                                                      цена: 33,84лв